Εβδομάδα μοιρασμένη στα δύο

Εβδομάδα μοιρασμένη στα δύο θα είναι αυτή που διανύουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, αφού ο καιρός στην Κρήτη θα δείξει και το ανοιξιάτικο αλλά και το σχεδόν …χειμερινό του πρόσωπο.

Σήμερα Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες, στις ελάχιστες τιμές του θα διαμορφώνονται στους 18 -19 βαθμούς Κελσίου στις αστικές περιοχές του νησιού και λίγο χαμηλότερες στην ενδοχώρα και τα ορεινά, ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμαίνονται στους 25-26 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα την Τετάρτη σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυρούς ανέμους.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας μια ψυχρή εισβολή από τα βόρεια φέρνει χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο νησί και νεφώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν βροχές κυρίως σε βόρειες και ορεινές περιοχές της Κρήτης αλλά ενδεχομένως να βρέξει και σε περιοχές του νότου.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως δεν θα πρόκειται για… ψιχάλες αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια καλή αποτύπωση βροχομετρικών στοιχείων και αυτό οφείλεται στη μεγάλη πτώση που θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις ελάχιστες τιμές της στους 12-14 βαθμούς Κελσίου σε αστικές περιοχές και πολύ χαμηλότερα στα ορεινά, ενώ οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 6-7 και τοπικά στα 8 μποφόρ, ενώ σε νότιες περιοχές του νησιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός «γλυκαίνει» κάπως ο καιρός, αν και νεφώσεις και κάποιες βροχές θα σημειωθούν σε περιοχές του νησιού και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα, οι άνεμοι όμως εξασθενούν.

Από Σάββατο αναμένεται προοδευτική βελτίωση του καιρού.