Με αφορμή τα ειδικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «άνοιγμα» του πολιτισμού, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολιτιστικού Κέντρου και Γενικός Μουσικός Διευθυντής όπερας και φιλαρμονικής ορχήστρας Ερφούρτη Γερμανίας Μύρων Μιχαηλίδης.

«Η Γερμανία είναι λίγο πίσω, έχουμε απανωτά lockdown από τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή κλείσιμο θεάτρων. Το τελευταίο είναι ότι δεν θα γίνουν παραστάσεις έως 30 Ιουνίου. Επιτρέπονται όμως οι πρόβες, υπό προϋποθέσεις. Έχουμε την αισιοδοξία ότι μετά τις 30 Ιουνίου μπορούμε να ανοίξουμε σε ανοιχτούς χώρους» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Τόνισε δε, πως βλέπει μια αποκλιμάκωση των μέτρων. «Δεν θα περίμενε κανείς να ανοίξουν και οι κλειστοί χώροι όμως είναι ένα αισιόδοξο στίγμα. Θεωρώ ότι αν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς τον Ιούνιο θα ανοίξουν οι ανοιχτοί χώροι υπό προϋποθέσεις». 

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα αφορά ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω του lockdown. Όμως υπήρξαν και θετικά στοιχεία από την πανδημία. «Είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε σε ψηφιακή λύση προβλημάτων. Ένα από αυτά που πρότεινε το Πολιτιστικπό ήταν οι live streaming μεταδόσεις. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν νέες μορφές συνεργασιών και ψηφιακών συμπράξεων».

Τέλος, ανέφερε πως το πρόγραμμα του καλοκαιριού για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου είναι έτοιμο και οι εκδηλώσεις του Ιουνίου θα είναι σε ανοιχτούς χώρους.