Όλα έτοιμα για το αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Με τα εγκαίνια της Έκθεσης Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, την Πέμπτη 22/9, στις 18:00, ξεκινάει το μεγάλο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Η έκθεση παρουσιάζει ντοκουμέντα, ηχητικά, οπτικοακουστικά και φωτογραφικά, αλλά και εικαστικά έργα, που είτε καταγράφουν τις μνήμες από το θλιβερό γεγονός είτε μετασχηματίζουν τον ξεριζωμό σε ζώσα μνήμη καθώς τον αναπαράγουν με εικαστικό βλέμμα. Η έκθεση διαρκή μέχρι την Κυριακή 25/9, οι ώρες λειτουργίας είναι 18:00 – 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αφιέρωμα συνεχίζεται την Παρασκευή 23/9 με Εσπερίδα για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΣΗ, στις 18:00. Η Εσπερίδα περιλαμβάνει χαιρετισμούς και τοποθετήσεις από την Αριστέα Πλεύρη (Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου), τον Δημήτρη Καρατζάνη (τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου – Ταξίαρχος ε.α.) και Γιάννη Χαραλαμπίδη (Ιστορικός). Σκοπός της Εσπερίδας είναι να ανακληθεί στη μνήμη το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής, η συμβολή των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων, ένδον και έξωθεν, οι φιλοδοξίες και οι ματαιώσεις του Ελληνισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το τετραήμερο Αφιέρωμα περιλαμβάνει σειρά επετειακών εκδηλώσεων και ποικίλων δράσεων, λόγου, μουσικής, χορού, εκθέσεων και γαστρονομικών προτάσεων, που φωτίζουν τις σχέσεις της τοπικής κρητικής ιστορίας με τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, στις οποίες αποτυπώνεται η θλιβερή εικόνα της εποχής του ξεριζωμού και η πρόσληψή της από τις νεότερες γενιές. Συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές με παραστάσεις και τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τις χορωδίες τους. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://www.cccc.gr/gr/events

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ
Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα