Εθνική ποδοσφαίρου – Πογέτ: «Δεν έχουμε ό,τι η Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό ξεκινάμε από το μηδέν»

Για τις… γαλανόλευκες σκέψεις που πρέπει να κάνουν και πάλι οι παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου, αλλά και για τη δυσκολία διαμόρφωσης μίας ταυτότητας στη Εθνική, καθώς δεν υπάρχει ελληνική ομάδα με 6-7 παίκτες να παίζουν μαζί κάθε εβδομάδα (όπως “βοηθάει” η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους) μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε την πρώτη της προπόνηση ενόψει των δύο τελευταίων παιχνιδιών του Nations League κόντρα σε Κύπρο (24/09) και Βόρεια Ιρλανδία (27/09). Ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε σε αυτά που θέλει να δει από τους παίκτες του, αλλά και στη δυσκολία που αντιμετωπίζει, για τη διαμόρφωση μιας ποδοσφαιρικής ταυτότητας στην “Γαλανόλευκη”.

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε:

“Προσπαθούμε να κάνουμε τους παίκτες μας να αρχίσουν να σκέφτονται ξανά γαλανόλευκα. Η κεντρική ιδέα είναι να βελτιωνόμαστε. Όταν γίνεσαι καλύτερη ομάδα, δεν έχει σημασία αν είσαι στην πρώτη θέση, αλλά η θέληση για να νικάς τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να σιγουρευτούμε πως είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Ιούνιο”.

Για το αν θέλει να πειραματιστεί: “Όχι”.

Για το αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έπαιξαν στα προηγούμενα ματς: “Όχι”.

Αν περιμένει διαφορετικό παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο σε σχέση με το πρώτο ματς στον Βόλο: “Ναι, θα είναι δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε τον προπονητή τους, θα έχουν ίσως διαφορετικό στιλ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι κυρίως πνευματικά. Να ξέρουμε τι θα κάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να είμαστε έτοιμοι”.

Τι ομάδα μπορεί να γίνει η Εθνική: “Πρέπει να είμαστε στο 100% πάντα. Εάν πέσει το επίπεδο συγκέντρωσης και έντασής μας μπορούμε να υποφέρουμε από τον καθένα. Όσο περισσότερο δουλεύουμε μαζί, τόσο βελτιωνόμαστε. Δηλαδή στο πώς διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια, πότε χρειάζεται να πιέσουμε, πότε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Στο μέλλον ίσως χρειάζεται να αμυνόμαστε σε κάποια ματς.

Είναι δύσκολο να διαμορφωθεί ταυτότητα σε επίπεδο Εθνικής. Θα ήθελα να είχαμε μία ομάδα στην Ελλάδα με 6-7 παίκτες να παίζουν κάθε εβδομάδα και να το χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε πλεονέκτημα. Όπως στο παρελθόν η Ισπανία με την Μπαρτσελόνα ή η Γερμανία με την Μπάγερν. Δεν το έχουμε αυτό και όλα είναι από το μηδέν. Χρειαζόμαστε χρόνο για να βελτιωθούμε”.

Για το πάθος του στον πάγκο και αν μεταφέρεται στους παίκτες: “Είναι πολύ σημαντικό. Εκπροσωπούν τη χώρα. Στην Ελλάδα κάθε σπορ, αλλά και η ίδια η ζωή έχει πάθος. Είμαι προπονητής και έχω ίδια χαρακτηριστικά. Πρέπει να εκπροσωπούν και μένα. Πάντα πίστευα πως η ομάδα εκπροσωπεί τον προπονητή. Περιμένω να έχουν παρόμοιο πάθος με μένα, γιατί είναι σημαντικό για εμένα”.

Για τον Κουλιεράκη: “Είναι ατυχές αυτό που έγινε στον Τζαβέλλα. Έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση γρήγορα, παρακολουθούσα τον Κουλιεράκη και ας ελπίσουμε ότι είναι το μέλλον της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Ας τον τσεκάρω όμως”.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα