Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε χθες το βράδυ την 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες  πόλεις στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτές και το Ηράκλειο, όπου άνδρες της Τροχαίας και εθελοντές έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», προέτρεψαν τις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό που θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας», και θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Η δράση, πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας , έξω από το καφέ-bar «Parko» στο κέντρο της πόλης με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, της Τροχαίας Ηρακλείου και του εθελοντικού σωματείου ΑΤΑΧΤΟΙ.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.