Τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα των σουλτάνων πραγματοποίησε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ανάμεσα σε Ερντογάν και Μέρκελ συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις ΤουρκίαςΓερμανίας και περιφερειακά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ. Στην ατζέντα της επικοινωνίας βρέθηκε επίσης το θέμα της Aνατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, επισημαίνει η ανακοίνωση, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει την εποικοδομητική της στάση στο ζήτημα αυτό.

Στο θέμα της Λιβύης ανέφερε ότι αποτελεί προτεραιότητα η νέα κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ότι η πολιτική διαδικασία στη Συρία πρέπει επίσης να συνεχιστεί για την εύρεση λύσης. Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε το θέμα της επικαιροποίησης της τελωνειακής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επίσης και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που παρέχει βοήθεια στον εθελοντικό επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων, ωστόσο απαιτείται και η οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Απρίλιο η έναρξη της τουριστικής περιόδου με τη Γερμανία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στη Γερμανίδα ομόλογό του ότι η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά τον αγώνα κατά της πανδημίας και ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ξεκινήσει στη χώρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού, εκφράζοντας την ελπίδα τον Απρίλιο να αρχίσει και η τουριστική περίοδος με ασφάλεια.

Πηγή: ethnos.gr