Ένοπλος επιχείρησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν, τουρκικό διαβατήριο

Δεν βλέπει θετικά η Τουρκία την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θετικά, δήλωσε πριν λίγο ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρακολουθούμε στενά το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε θετικές σκέψεις».

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Reuters o Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δει θετικά τα σχέδια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι οι δύο χώρες «φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μάλιστα, σύμφων με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν ενέπλεξε και την Ελλάδα στην κουβέντα, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας, Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς «στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος με την Ελλάδα», εννοώντας την επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας, όταν είχε αποχωρήσει. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος», συμπλήρωσε o Toύρκος Πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι η Φινλανδία χθες επισήμως ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αιτηθεί ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες και η Σουηδία. Και οι δύο φινλανδικές χώρες κάνουν τη στροφή αυτή μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επιθετικότητα της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ οι δύο χώρες πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Με τις δηλώσεις του ο Ερντογάν φαίνεται ότι κλείνει το μάτι στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος από χθες απειλεί όλη τη Δύση, μετά και την ανακοίνωση της πρόθεσης της Φινλανδίας να κάνει επίσημα αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: iefimerida.gr