Εργάτης παρέδωσε τσαντάκι με χρήματα και κάρτες

Πρέπει να διαβάσετε

Υπόδειγμα τιμιότητας αποτελεί ένας 58χρονος εργάτης που παρέδωσε αμέσως ένα τσαντάκι το οποίο βρήκε ξεχασμένο σε ένα παγκάκι κοντά στο Υπολιμεναρχείο Ρίου, παρ’ όλο που περιείχε 720 ευρώ και 15 πιστωτικές κάρτες, συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις που ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ!

Ο έντιμος 58χρονος είχε ανάγκη από χρήματα, καθώς αγωνίζεται για να καλύπτει τις δόσεις ενός δανείου 15.000 ευρώ, με το οποίο έχει αγοράσει ένα σπίτι 45 τ.μ., για την τριμελή οικογένειά του. Ωστόσο, δεν δελεάστηκε από το εύρημά του το πρωί της Παρασκευής και κάλεσε αμέσως έναν αριθμό τηλεφώνου που υπήρχε μέσα στο τσαντάκι.

Όταν βεβαιώθηκε ότι ο συνομιλητής του ήταν αυτός που είχε χάσει το «χρυσό» τσαντάκι, του έδωσε ραντεβού να του το παραδώσει. Όταν συναντήθηκαν, διαπίστωσε ότι ήταν ένας γνωστός Αθηναίος επιχειρηματίας που επρόκειτο να ταξιδέψει από το λιμάνι της Πάτρας σε νησί του Ιονίου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

Ο επιχειρηματίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον 58χρονο για την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του και του έδωσε τα 720 ευρώ που υπήρχαν στο τσαντάκι μαζί με άλλα 300! Σύμφωνα με το Pelop.gr, ο εργάτης δέχθηκε με ανακούφιση τα εύρετρα, αφού θα του χρησιμεύσουν για να αποπληρώσει το δάνειο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα