Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Οργή κι αγανάκτηση για το θάνατο του Αντώνη

Πρέπει να διαβάσετε

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το πρωτοφανές και φρικαλέο δυστύχημα,  που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, με θύμα έναν 36χρονο Κρητικό.

Οι σκηνές στο βίντεο, που κάνουν τον γύρω του κόσμου, όπου εμφανίζονται μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σπρώχνουν και να πετούν στην θάλασσα τον 36χρονο Αντώνη, ενώ το πλοίο αποπλέει κανονικά για Ηράκλειο, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, κόβουν την ανάσα και προκαλούν αποτροπιασμό.

Το ΕΚΗ ζητάει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του άγριου και σοκαριστικού αυτού περιστατικού και απαιτεί να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους υπεύθυνους ναυτικούς, αλλά και σε όλους όσοι εμπλέκονται στο θάνατο του 36χρονου από τον Άγιο Νικόλαο.

Πρόκειται για ένα  πρωτόγνωρο για τα ναυτικά χρονικά περιστατικό, που παραβιάζει κάθε έννοια ναυτικού δικαίου, αφού σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και το εθιμικό δίκαιο, η ασφάλεια του ανθρώπου στη θάλασσα είναι πρώτιστης σημασίας. Το ΕΚΗ ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα