Έρχονται τα άυλα παραπεμπτικά για ιατρικές εξετάσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Ψηφιακά θα μπορούν να λαμβάνουν τα παραπεμπτικά για τις ιατρικές τους εξετάσεις οι πολίτες το προσεχές διάστημα, καθώς όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η συγκεκριμένη παροχή των άυλων παραπεμπτικών προβλέπεται σε νομοτεχνική βελτίωση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου για τις οπτικοακουστικές παραγωγές. «Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γιατροί εκτός από τα φάρμακα, θα βάζουν στο σύστημα και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει για εξετάσεις χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό του», είπε ο υπουργός. Θα ακολουθήσουν και οι ψηφιακές γνωματεύσεις.

Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θεσμοθετείται οριστικά η άυλη συνταγογράφηση, η οποία είχε προβλεφθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.Με το ίδιο νομοσχέδιο προωθούνται και νέες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα παρέχονται μέσω του gov.gr και συγκεκριμένα η δυνατότητα σε οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία να υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, με άλλη ρύθμιση οι πτυχιούχοι θα μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, στόχος του υπουργείου είναι έως το τέλος του έτους, οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr, να φτάσουν τις 1.000 από 575 που είναι σήμερα. Προσέθεσε μάλιστα ότι μόνο σε διάστημα τριων μηνών 5,5 εκατομμύρια πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα gov.gr.

Σφοδρή κριτική υπήρξε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, πάντως, για τις τροπολογίες που εισήχθησαν στον νόμο και αφορούν την ΕΥΠ αλλά και την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία για διάστημα τριάντα μηνών.

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης έκανε λόγο για «άσχετες τροπολογίες που εισήχθησαν κατά τη διαδικασία της συζήτησης», χαρακτηρίζοντάς τες ως «ρουσφετολογικές και επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον».

Πηγή: ethnos.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα