Έρχονται ανακοινώσεις Μητσοτάκη από το προσυνέδριο στο Ηράκλειο ( ; )

Πρέπει να διαβάσετε

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει το «παρών» στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Γενικός Συντονιστής Ν.Δ. στην Κρήτη Γιώργος Επιτροπάκης σημείωσε πως θα τεθούν «επί τάπητος» οι βαριές βιομηχανίες του νησιού, που δεν είναι άλλες από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον πρωτογενή τομέα. «Θα κατέβουν κορυφαίου υπουργοί και θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον προσυνεδριακό διάλογο. Η Ν.Δ. θα κάνει το τακτικό της συνέδριο 6-8 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά έχει μια σειρά προσυνεδριακών συζητήσεων, δύο μεγάλα προσυνέδρια και προς τιμήν της Κρήτης το ένα γίνεται εδώ και το άλλο στη Θεσσαλονίκη αλλά και τρεις προσυνεδριακές συζητήσεις στο Χαλάνδρι, στη Νίκαια και στο Αιγάλεω. Εμείς σαν κόμμα κάνουμε συνέδρια ανοιχτά, η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και ο διάλογος με την κοινωνία είναι ανοιχτός. Θέλουμε να δίνουμε και να λαμβάνουμε μηνύματα από την κοινωνία ώστε να γινόμαστε καλύτερα ως κόμμα και κυβέρνηση. Αυτό το προσυνέδριο είναι ανοιχτό προς την κοινωνία, θα συμμετέχουν οι σύνεδροι, οι εκλεγμένοι και οι ex officio για το κεντρικό συνέδριο αλλά και όποιος πολίτες επιθυμεί να έρθει να το παρακολουθήσει».

Ο κ. Επιτροπάκης έκανε λόγο για μια πολύ εντυπωσιακή εκδήλωση ενώ σημείωσε πως και ο ίδιος ο χώρος από μόνος του, αποτελεί μια πρόκληση. «Το Λίντο είναι ένα κλειστό γυμναστήριο μεγάλο, θέλει αρκετό κόσμο για να γεμίσει και πιστεύουμε ότι θα γεμίσει. Φυσικά, εκτός από τον πρωθυπουργό τον ίδιο που θα έρθει να μιλήσει αύριο, τους κορυφαίους υπουργούς, θα έρθουν και αυτοδιοικητικοί φορείς από το Ηράκλειο που θα κάνουν χαιρετισμό, όπως ο Περιφερειάρχης Κρήτης, με τον οποίο κάναμε μια συνάντηση εθιμοτυπικοί και ο Δήμαρχος Ηρακλείου».

Σύμφωνα με τον κ. Επιτροπάκη, 9.30 η ώρα ξεκινάει η προσυνεδριακή συζήτηση και 10.00 η ώρα ξεκινάει η προσυνεδριακή του ομιλία. «Θα έχει κάποιες ανακοινώσεις, άλλωστε ο ίδιος το είχε πει, ότι χρειάζεται μέτρα στήριξης η κοινωνία, για το κύμα ακρίβειας, την ενεργειακή κρίση και κατόπιν η εισβολή στην Ουκρανία έφερε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Εξυπακούεται ότι θέλει μέτρα στήριξης η κοινωνία. Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει κάποια μέτρα όπως η επιδότηση των καυσίμων, του πετρελαίου. Δεν αρκούν το γνωρίζουμε όλοι και το γνωρίζουμε, γιατί το ζούμε. Θα ληφθούν νέα μέτρα και για τους αγρότες, ήδη το είπε ο κ. Γεωργαντάς τις προηγούμενες ημέρες ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, είτε πρώτα θα έρθουν – αν έρθουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί το ευελπιστούμε όλοι αλλά έχει πει ο πρωθυπουργός ότι εφόσον δεν ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να ληφθούν, με όσα δημοσιονομικά δεδομένα μπορούμε να πάρουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο. Δεν αντέχονται οι λογαριασμοί αυτοί, έχουν εκτινάξει τον πληθωρισμό και όχι μόνο στην Ελλάδα. Χρειάζονται μέτρα και οι επιχειρηματίες και οι αγρότες, όλη η κοινωνία».

Ερωτηθείς ο κ. Επιτροπάκης αν τίθεται θέμα εκλογών νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας, απάντησε ξεκάθαρα πως οι εκλογές θα γίνουν όταν πρέπει εκτός σοβαρού απροόπτου. «Το κόμμα είναι πανέτοιμο οργανωτικά, αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω επειδή έχω άμεση σχέση με την κομματική οργάνωση. Ήταν ήδη εδώ ο κ. Μαρινάκης κάναμε μια περιοδεία που συνεχίζεται και ο κ. Κοντάδακης, το κόμμα είναι άρτια οργανωμένο, είναι έτοιμο για εκλογές, το θέμα είναι ότι η Ν.Δ. προβάλλει το εθνικό συμφέρον από ότι το κομματικό. Θα μπορούσε να κάνει εκλογές το 2020, το ξέρετε όμως συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει λόγος έχει σταθερή κυβέρνηση και προέχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Όλα τα κομματικά στελέχη είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στις εκλογές, όπου μας ζητηθεί».

«Επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχολίασε πως αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο του κόμματος και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν από κοντά, τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τα μέλη της κυβέρνησης σχετικά με τα θέματα της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα αλλά και των ζητημάτων που αφορούν τις σεισμόπληκτες περιοχές. «Υπάρχει μια ικανοποίηση από την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι βλέπει να υπάρχει μια κινητικότητα, μια ετοιμότητα σε κυβερνητικό επίπεδο όχι μόνο τώρα αλλά διαρκώς. Αυτό μου δίνει και εμένα μια ικανοποίηση όχι εμένα μόνο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό και στα κυβερνητικά στελέχη που είναι εδώ συχνά, με στόχο μια πιο ήρεμη εξέλιξη που όλοι θέλουμε, με χαμόγελα, ισορροπία και επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα».

«Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτος»

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε πως οι ανάγκες της κοινωνίας είναι αυξημένες και τα προσυνέδρια που γίνονται, ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν πέρσι, ωστόσο λόγω του κορωνοϊού αναβλήθηκαν. «Μέσα στα πλαίσια αναγκών που έχει η κοινωνία σήμερα θα έπρεπε η κυβέρνηση να στύψει την πέτρα, ώστε να μπορεί να βρει τους πόρους για να τις καλύψει καλύτερα και με βάσει τις δυνατότητες που έχει, τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία μας. Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτος για το θέμα και ξέρει καλύτερα από τον καθένα».

«Η ψυχή μου θα βρίσκεται στο Λίντο»

Ο Γρηγόρης Πασπάτης σημείωσε πως αν και ο ίδιος δεν θα μπορεί με φυσική παρουσία να βρίσκεται στο προσυνέδριο, η ψυχή του… θα βρίσκεται εκεί! «Δυστυχώς δεν θα μπορώ να παρεβρίσκομαι εκεί, γιατί η ευθύνη που έχω για το συνέδριο στην Αθήνα είναι μεγάλη, είναι τα οικονομικά μεγέθη που είναι πολύ μεγάλα και δεν μπορώ να μην είμαι στην διοργάνωση αυτή. Αυτό το ιατρικό συνέδριο έχει διοργανωθεί εδώ και ένα χρόνο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλο το κόμμα της Ν.Δ. και στον πρόεδρο».

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σημείωσε πως το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει το προσυνέδριο στην Κρήτη. «Είναι το τελευταίο προσυνέδριο εορταστικό πριν το ξεκίνημα του 14ου συνεδρίου στις αρχές του Μάη, έχουμε δύο σοβαρά θέματα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία και ο πρωτογενής τομέας. Τομείς στους οποίους η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία στηρίζεται και προσβλέπουμε με πολιτικές της κυβέρνησης, την αρωγή της Ε.Ε. και των κοινοτικών προγραμμάτων, αυτή οι δύο τομείς να βοηθήσουν στο να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και περιμένουμε με πολύ μεγάλες προσδοκίες το ξεκίνημα μετά τον πέρασμα με τον κορωνοϊό να βουλιάξει η Κρήτη και να έρθουν ξανά έσοδα».

Ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος σημείωσε πως το προσυνέδριο στην Κρήτη είναι ακόμη ένας σταθμός μετά το συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. «Δύο πολύ σημαντικές προσυνεδριακές συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα, η μία στο Αιγάλεω και η άλλη στο Χαλάνδρι. Ήρθαμε στην Κρήτη για το δεύτερο προσυνέδριο και παρουσία του πρωθυπουργού και θα καταλήξουμε με την τελευταία προσυνεδριακή συζήτηση που θα γίνει στη Νίκαια τη Δευτέρα, που όλα αυτά είναι προς το δρόμο για το 14ο συνέδριο της Ν.Δ. που θα γίνει στην Αθήνα από 6 – 8 Μαΐου. Ένα από τα ζητούμενα είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση, το όραμα να προχωρήσει στην αλλαγή των δύο μοντέλων αυτών, της χώρας και εκεί είναι όλες τις οι προσπάθειες».

Κλείνοντας, ο κ. Μπρατάκος σημείωσε πως το αυριανό προσυνέδριο, θα έχει μια κεντρική συζήτηση για τον τουρισμό, την νησιωτική πολιτική και τον πρωτογενή τομέα. Θα μιλήσουν κομματικά στελέχη, βουλευτές της Κρήτης, οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός που «θα ξετυλίξει όλο το όραμα και τα σχέδια του για το μέλλον, για τους συγκεκριμένους τομείς και όχι μόνο, θα γίνει ένας απολογισμός του μεγάλου κυβερνητικού έργου, που έχει επιτευχθεί έως τώρα».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα