Σύντομα και πιθανόν πριν τις 15 Μαρτίου θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση ή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το πλάνο για το πως θα ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης. 

«Πριν έξι εβδομάδες εμείς κάναμε το πρώτο βήμα, καλέσαμε τον Υπουργό Τουρισμό και συναντηθήκαμε για τρεις ώρες. Κάναμε τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, έκανε την εισήγηση στον Πρωθυπουργό και εκείνος αμέσως έκανε μια επιτροπή στο Μαξίμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού όπου μελετήθηκαν αυτές οι προτάσεις. Είμαστε στο δρόμο ανακοινώσεων για το πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό. Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε πελάτες με επτά ημέρες καραντίνας. Ανάλογα με την εικόνα της κάθε περιφέρειας θα έρθουν με αρνητικό PCR ή να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Οπότε είμαστε στη διαδικασία του να ανοίξει η Ελλάδα τα χαρτιά της και μετά να κάνει διακρατικές συμφωνίες για να ξέρουμε τι θα κάνουν οι χώρες από όπου έρχονται οι πελάτες» ανέφερε ο κ. Βλατάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, η Κρήτη κατατάσσεται στις πρώτες επιλογές αναζήτησης για πιθανό προορισμό διακοπών. Όμως αν η εικόνα των κρουσμάτων χειροτερέψει κι άλλο θα είναι δύσκολα τα πράγματα. «Δεν έχει περάσει αυτή η εικόνα ακόμη, διότι υπάρχουν διαφορετικά συστήματα μέτρησης. Δεν είμαστε κόκκινοι. Αλλά αν αλλάξει αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και στις προτάσεις που έχουμε κάνει για την επανεκκίνηση».