Μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο αναμένεται η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και της αρμόδιας επιτροπής αναφορικά με το θέμα λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης. Μετά τη χθεσινή παγκρήτια συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο, ο Υπουργός έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων κι έχει δηλώσει πως πρόθεση του είναι να βρεθούν λύσεις.

Το ζήτημα που ανακύπτει ωστόσο σχετίζεται με το ποιες λύσεις θα μπορέσουν τελικά να υλοποιηθούν. Στο σύνολο τους οι φορείς ετοιμάζουν νέα επιστολή προς το Υπουργείο με στόχο να παρουσιάσουν τις διεκδικήσεις τους.

Οι θέσεις των εκπροσώπων του κλάδου σχετίζονται με τη λειτουργία των καταστημάτων με βάση τα τετραγωνικά τους και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου θέτουν επίσης το μείζον θέμα του ωραρίου αλλά και της προστασίας μιας μεγάλης ομάδας εργαζόμενων κι επιχειρηματιών. Αυτό που τονίζουν είναι οι ιδιαιτερότητες της Κρήτης αλλά και η ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας που ειδικότερα τους θερινούς μήνες, περνά μέσα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις.