Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες, ωστόσο όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι τα φαινόμενα δεν αναμένεται να σταματήσουν σύντομα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, επεσήμανε πως θα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην αλλαγή του καιρού καθώς το όλο σύστημα κουρασμένο και εξουθενωμένο, από ότι έδωσε σε αρκετές περιοχές, περνάει και πάνω από τη νότια νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη ωστόσο δεν θα έχει τη μορφή μιας συμπαγούς νέφωσης που θα δώσει φαινόμενα από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία. Είναι κατακερματισμένα τα σύννεφα και έρχονται με τη μορφή μπόρας. Αυτές οι μπόρες έχουν μια τάση, να γίνονται περισσότερες κατά τη διάρκεια βραδινών ωρών μέχρι και το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, ένας κάτοικος στο Ηράκλειο που θέλει να πάρει το αυτοκίνητο του και να περάσει από κάποιο κομμάτι άνω των 200 μέτρων, θα πρέπει να το σκεφτεί… διπλά! Μπορεί ο καιρός στο Ηράκλειο να είναι καλός αλλά στη διαδρομή μπορεί να συναντήσει μπόρες δυνατές, συνοδευόμενες από αστραπόβροντα και αυτές οι μπόρες επειδή θα είναι αρκετά δυνατές δεν αποκλείεται να φθίνουν σε κάποια χιλιόμετρα έως 10-15 πόντους χιονιού. Δεν θα υπάρξει γενικευμένη κακοκαιρία αλλά κατά τόπους θα είναι τα φαινόμενα αυτά. 

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου, όσο βαδίζουμε στο μεσημέρι της Τετάρτης, θα εξασθενήσουν, θα κινούνται προς το νομό Ηρακλείου και ανατολικότερα και θα διατηρηθούν στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης, ίσως μέχρι και την Πέμπτη ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό θα είναι το κοκοσάλι.

Κλείνοντας, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε πως ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο θα μαλακώσει πολύ στην Κρήτη, ωστόσο υπάρχει μια τάση για νέα πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα – Τρίτη και μεταξύ 3 – 5 Φεβρουαρίου, διαγράφεται μια ψυχρή εισβολή από τα προγνωστικά μοντέλα, από το βορρά προς το νότο, που δείχνει ότι θα μας απασχολήσει την επόμενη βδομάδα.