Επίθεση στο Κρεμλίνο: Φωτογραφία με τον Πούτιν, μετά την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του με drone

Πρέπει να διαβάσετε

Μετά τις σφοδρές κατηγορίες της Ρωσίας προς την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του Βλάντιμίρ Πούτιν, η δημόσια τηλεόραση της Μόσχας μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τον Ρώσο πρόεδρο στη διάρκεια συνάντησης εργασίας η οποία παρουσιάζεται πως έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο, στην πρώτη εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση της φερόμενης ως επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Στα πλάνα αυτά, που δεν φέρουν ημερομηνία, ο Ρώσος πρόεδρος συναντάται με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Μαξίμ Ρετσετνίκοφ.

Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας 

Στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία έχουν οδηγήσει οι κατηγορίες του Κρεμλίνου ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λευκός Οίκος, με τη σειρά του, χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς.

Μία ημέρα αφότου το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουκρανία για τρομοκρατική επίθεση, έστρεψε την προσοχή του στις ΗΠΑ, χωρίς να δίνει στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία του.

Putin survives alleged 'assassination attempt' at Kremlin

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου είναι ψευδείς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι. Ο ίδιος δήλωσε επίσης στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό που συνέβη νωρίς χθες, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

«Οι προσπάθειες να απαρνηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο στο Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «αναμφισβήτητα» βρίσκονται πίσω από την υποτιθέμενη επίθεση και πρόσθεσε –και πάλι χωρίς να δίνει αποδεικτικά στοιχεία– ότι η Ουάσινγκτον συχνά επιλέγει τους στόχους στους οποίους θα επιτεθεί η Ουκρανία καθώς και τα μέσα με τα οποία θα γίνει η επίθεση.

«Αυτό συχνά υπαγορεύεται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Το γνωρίζουμε καλά και το έχουμε υπόψιν μας … Στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε», είπε.

Η Ρωσία δηλώνει ολοένα και πιο συχνά πως θεωρεί ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, με στόχο να προκαλέσουν «στρατηγική ήττα» για τη Μόσχα. Οι ΗΠΑ το αρνούνται αυτό, λέγοντας ότι εξοπλίζουν την Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει η χώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη ρωσική εισβολή και να ανακαταλάβει εδάφη τα οποία η Μόσχα κατέλαβε παράνομα στους 14 και πλέον μήνες του πολέμου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα