Επιτέλους προσλήψεις στην… αποδεκατισμένη ΔΕΥΑΗ

Τον κώδωνα του κινδύνου, έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μίρκα Οικονομοπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Δεικτάκης.

Ο κ. Δεικτάκης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, κάνοντας λόγο για το «πιο δύσκολο ζήτημα» που απασχολεί τα τελευταία έτη, μία από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑΗ, απαριθμεί 108 – 110 άτομα ενώ υπάρχουν ακόμη 10 εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται υπό… συνταξιοδότηση.

«Έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και μπορούν να αποχωρήσουν. Το πρόβλημα το έχει αναδείξει και ο Δήμαρχος Ηρακλείου πολλές φορές, το έχουν αναδείξει οι βουλευτές του νομού με ερωτήσεις προς τη Βουλή, δυστυχώς όμως δεν έχουμε πάρει ακόμη απαντήσεις» τόνισε ο κ. Δεικτάκης, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως υπάρχει μια «αχτίδα φωτός» καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν κάποιες θέσεις και θα γίνουν οι πολυπόθητες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Δεικτάκη, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από την ΔΕΥΑΗ, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που είναι – όπως είπε – «τεράστιες». «Μετά την ένωση του Δήμου Ηρακλείου, με τους υπόλοιπους καποδιστριακούς Δήμους, έχουμε μια μεγάλη περιοχή που δυστυχώς με το υπάρχον προσωπικό, δεν μπορεί να καλυφθεί. Θα έπρεπε να ήταν το διπλάσιο τουλάχιστον. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να απευθυνθούμε σε εργολάβους με διαγωνισμούς που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας εργασίες που θα μπορούσε να κάνει το μόνιμο προσωπικό ίσως και με καλύτερα αποτελέσματα».

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, ζήτησε δημόσια «συγγνώμη» για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και τα προβλήματα ύδρευσης σε περιοχές όπως είναι η Χρυσοστόμου και η περιοχή της Όασης, συμπληρώνοντας πως αν τελικώς εγκριθούν οι νέες θέσεις που προαναφέραμε, θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών, δίνοντας έτσι μια μεγάλη «ανάσα» στην πόλη – και όχι μόνο – του Ηρακλείου.

Tα έργα μαμούθ

Κλείνοντας, ο κ. Δεικτάκης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα – μαμούθ 14 εκ. ευρώ που ολοκληρώνεται σε όλες τις αστικές περιοχές του Ηρακλείου.

«Περιλαμβάνει το μέσα Κατσαμπά, Νέα Αλικαρνασσό, Κορώνη Μαγαρά όπου και εκεί είναι σε εξέλιξη τα έργα, την περιοχή του Γιοφύρου, το Λίντο, τον Εσταυρωμένο. Γίνεται η αντικατάσταση αγωγών, ομβρίων, αποχέτευσης και ύδρευσης. Γίνεται αντικατάσταση υδρομέτρων και πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε όλο το αστικό Ηράκλειο και θα απομείνουν λίγες περιοχές που θα δούμε σε δεύτερη φάση» τόνισε ο κ. Δεικτάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα