Επιστολή των αγροτών στον υπουργό Ναυτιλίας με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με αφορμή την επικείμενη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Οι αγρότες τονίζουν, ότι η απεργία έρχεται σε συνέχεια του απαγορευτικού απόπλου, λόγω κακοκαιρίας και ζητούν από τον υπουργό να διασφαλιστεί ότι μετά το πέρας της απεργίας τα πλοία θα φύγουν άμεσα από τα λιμάνια του νησιού, ώστε τα προϊόντα να μην βρεθούν στις χωματερές.

Η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με την επικείμενη 48ωρη απεργία ΠΝΟ στις 8/2/2023 σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Μέσα στον χειμώνα η αγροτική Κρήτη συνεχίζει να παράγει και προμηθεύει με αγροτικά προϊόντα την ηπειρωτική Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη.

Όμως, για μία ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση επιβατών και προϊόντων.

Ένας ακόμα Φλεβάρης προστίθεται στους προηγούμενους τουλάχιστον 30 όπου η Κρήτη αποκόπτεται από την υπόλοιπη Ελλάδα και Ευρώπη λόγω αυτού του γεγονότος.

Το ζήτημα είναι όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Υπέρογκο κόστος παραγωγής (κυρίως λόγω αύξησης ενέργειας / καυσίμων) , ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων, εμπορικές πρακτικές χωρίς έλεγχο και δανειακές υποχρεώσεις των αγροτικών, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Αναμφίβολα όλα τα προηγούμενα γίνονται εντονότερα σε μια προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε τώρα.

Να σημειωθεί ότι η απεργία θα προέρχεται από απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υφιστάμενη κατάσταση.

Για τους παραπάνω λόγους , ζητάμε την διασφάλιση ότι εντός 48 ωρών και με το πέρας της απεργίας θα αποπλεύσουν τα πλοία χωρίς ΑΛΛΗ καθυστέρηση.

Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα