Επίσκεψη Κ. Κεφαλογιάννη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος  επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Μαρία Δαμανάκη. Αφού ενημερώθηκε από την Μαρία Δαμανάκη για το ζητήματα που απασχολούν τις 8 δομές κοινωνικής πρόνοιας, για το σχεδιασμό και τις αλλαγές στις κρατικές δομές στην Κρήτη την συνεχάρη για το πολύ σημαντικό έργο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Ένα απτό και μετρήσιμο έργο μέσω του οποίου παρέχεται κοινωνική φροντίδα σε πολλούς συνάνθρωπούς μας. Μία «ομπρέλα» κοινωνικής προστασίας τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε παιδιά. Με δομές χρόνιας νοσηλείας, προγράμματα φροντίδας και κλειστής περίθαλψης, κοινωνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και ημερήσιας φροντίδας.

Η Μαρία Δαμανάκη επεσήμανε, επίσης, στη συνάντηση τους ότι παρά τον αριθμό των ατόμων και δη των παιδιών που αυξάνεται στις δομές πρώτος στόχος παραμένει η αποιδρυματοποίηση και η ένταξη-επιστροφή στην κοινωνία. Του ανέφερε, επίσης, για το πολύ σοβαρό ζήτημα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών και τη διαδικασία που αυτά εντάσσονται στις δομές.

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης της τόνισε την ανάγκη πραγματικής ενίσχυσης, ιδίως στις τωρινές συνθήκες, της κοινωνικής πρόνοιας. Της κοινωνικής ευαισθησίας όλων μας. Η κοινωνική πρόνοια για να μην μείνει «κενό γράμμα» απαιτεί την ενεργοποίηση όλης της κοινωνίας. Μία κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα