Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου.

H ενημέρωση:

Στα πλαίσια των επαφών και συζητήσεων με τους συναδέλφους μας και με γνώμονα πάντα τη συμπαράσταση του σωματείου μας σε αυτούς και στις Υπηρεσίες τους, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας πραγματοποίησε συναντήσεις σε Υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου και ειδικότερα στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, στο Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Ηρακλείου, στο Β’ Σταθμό Β.Ο.Α.Κ., στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου και στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση από τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους και τους κκ Διοικητές των Υπηρεσιών και συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που τους απασχολούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους και οι τρέχουσες υφιστάμενες ανάγκες.

Για το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου παρατηρήθηκε ότι στα ήδη υπάρχοντα Υπηρεσιακά Οχήματα και Δίκυκλες Μοτοσυκλέτες να έχουν μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων, είναι παλαιωμένα και χρήζουν αντικατάστασης τα οποία βρίσκονται σε Υπηρεσία καθημερινά όλο το 24ωρο.

Όσον αφορά το Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Ηρακλείου υπάρχει έλλειψη όσον αφορά τα οχήματα αλλά και η άμεση ανάγκη ενός οχήματος τύπου ‘VAN’ για την μεταφορά των κρατουμένων στα κέντρα κράτησης της Περιφέρειας Κρήτης, όπου με παλαιότερες ανακοινώσεις μας και με συναντήσεις τόσο με την Πολιτική όσο και με την Φυσική Ηγεσία του Σώματος, έχουμε ζητήσει την ενίσχυση του  για λόγους ασφαλείας τόσο των συναδέλφων όσο και των κρατουμένων. Επίσης σημαντικό ήταν το ζήτημα όσον αφορά τις μεταγωγές των κρατουμένων στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Νομού από τα οποία ενώ υπάρχει προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου για την φύλαξη των κρατουμένων δεν χρησιμοποιείται και κωλυσιεργούν οι συνάδελφοι μας χάνοντας πολύτιμο χρόνο από τις Υπηρεσιακές τους ανάγκες. Τέλος οι εγκαταστάσεις τόσο των γραφείων όσο και των χώρων των κρατητηρίων χρήζουν διαρκώς συντήρηση.

Για το Α’ Αστυνομικό Τμήμα για την Διμοιρία Υποστήριξης η οποία χρησιμοποιεί καθημερινά το Λεωφορείο μετακίνησης χρήζει άμεσης αντικατάστασης από το οποίο έχουμε αιτηθεί με παλαιότερες ανακοινώσεις μας και με συναντήσεις τόσο με την Πολιτική όσο και με την Φυσική Ηγεσία του Σώματος, για την αντικατάσταση του με ένα λεωφορείο τύπου Υ.Α.Τ.. Η μη τήρηση και εφαρμογή του Νόμου, από τα αρμόδια Υπουργεία, για τις μεταγωγές των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κωλυσιεργούν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία συνέπεια αυτών να υπάρχει ελλείπεις αστυνόμευση από την στιγμή που τα Νοσοκομεία μπορούν να παραλάβουν τον ασθενή από το προσωπικό ασφαλείας που διαθέτουν και οι συνάδελφοι μας να μην στερούνται την περιπολία στην εδαφική τους Αρμοδιότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η έλλειψη του προσωπικού είναι εμφανής και στο συγκεκριμένο Τμήμα κυρίως από Ανακριτικούς Υπαλλήλους.

Για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την έλλειψη του προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές η Υπηρεσία να αναγκάζετε να απασχολεί το προσωπικό σε υπερεργασία πέραν του καθιερωμένου ωραρίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανωμαλία στην υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας.

Επίσης αναφέρθηκαν χρόνια και πάγια αιτήματα, όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, η επαναφορά δώρων και επιδομάτων, η αύξηση της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης, η μη διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού (στολών, υποδημάτων κλπ), καθώς και άλλων καθημερινών προβλημάτων – πάρεργα και δυσλειτουργιών όπως μεγάλη γραφειοκρατία, σύνταξη και υποβολή διαφορετικών αναφορών που αφορούν τα ίδια κατ’ επανάληψη στοιχεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού καταγράφθηκαν τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού τα οποία άπαντα τα θέματα θα μεταφερθούν αρμοδίως από το Προεδρείο της Ένωσης σε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία με τις αντίστοιχες πιέσεις μας για την όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυση τους.

Η Ένωση μας βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του ακόμα. Δέσμευση μας η αδιάκοπη επαφή και στήριξη στον κάθε συνάδελφο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα