Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Στο Επιμελητήριο Λασιθίου ο Νίκος Ανδρουλάκης (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Συνάντηση με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν για ακόμη μια φορά, τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών ενώ έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων δομών υγείας και στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, ιδίως στα χρόνια της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως πρέπει να υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια για τους ευάλωτους ενοικιαστές αλλά και πως η ανάπτυξη του real estate, ενισχύει την πολιτική των κόκκινων δανείων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει πρόσβαση των επιχειρήσεων στα προγράμματα ΕΣΠΑ ενώ όσον αφορά το δανεισμό σημείωσε πως πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν χαμηλότερα επιτόκια. 

Πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων, σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, είναι η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, όπου οι σπουδαστές του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους μετά τη νομοθετική παρέμβαση Γαβρόγλου καθώς και την δυσκολία πρόσβασης τους στα φοιτητικά συγγράμματα.

Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Ανδρουλάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του λόγω της υποστελέχωσης και της τεχνολογικής απαξίωσης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα