«Έπεσαν» οι υπογραφές για το νέο κτίριο γραφείων της Περιφέρειας στο Σκαλάνι

Πρέπει να διαβάσετε

Τη σύμβαση για την εκπόνηση του έργου «Μελέτη νέου κτιρίου γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης στη θέση Σκαλάνι Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 743.965 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η σταδιακή ωρίμανση με σκοπό την δημοπράτηση σε φάσεις του έργου ανέγερσης νέων κτιρίων-γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης στον οικισμό «Σκαλάνι», νότια της Βι.Πε. Ηρακλείου. Στην παρούσα φάση προβλέπεται ένα κτίριο περίπου 2.800 τμ.

Σε αυτή τη φάση σχεδιασμού προβλέπονται:

-Εκπόνηση μελετών για την εξασφάλιση πρόσβασης στο ακίνητο.
-Εκπόνηση μελετών για την κατασκευή ενός κτιρίου 2.800 περίπου τ.μ. (+500 τ.μ. περίπου υπογείους βοηθητικούς χώρους) με πρόβλεψη κατά τη χωροθέτηση του για μελλοντική επέκταση με άλλο ένα ή δύο κτίρια παρόμοιων χαρακτηριστικών. Επίσης κατά τη χωροθέτηση θα ληφθεί υπόψη ότι στην ίδια περιοχή χωροθετείται και ένα κτίριο για τη στέγαση του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Π.Κ.Ε.Π.Π.).
-Έκδοση οικοδομικής άδειας
Σύνταξη μέρους των τευχών δημοπράτησης κυρίως για τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο διευθυντής της διεύθυνσης τεχνικών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Άννα Ροβύθη, Ελένη Σταματάκη, Γιάννης Νικολούδης, και οι εκπρόσωποι των αναδόχων της μελέτης, Δημήτρης Μαμουνής, Απόστολος Ζιουβάρας και Γιώργος Μπέλλας.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα