Από σήμερα επαναλειτουργούν για δια ζώσης μαθήματα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Όπως τόνισε προ ημέρων σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Τι ακολουθεί

Παράλληλα, μετά τα σχολεία (γυμνάσια και δημοτικά) τα οποία επαναλειτουργούν από σήμερα, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των βρεφικών και παιδικών σταθμών στις 17 Μαϊου. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι self tests για τον κορωνοϊό θα γίνονται και στους παιδικούς σταθμούς.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε: «Το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, καθώς το δείγμα παίρνεται από τη μύτη και επομένως με την βοήθεια του γονέα είναι εύκολο να γίνει σε όλα τα παιδιά».

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Πηγή: iefimerida.gr