Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Έπαιζαν τυχερά παιχνίδια και δεν στάθηκαν… τυχεροί – Πέντε συλλήψεις

Πρέπει να διαβάσετε

Από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, συνολικά πέντε άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η προσωρινά υπεύθυνη, ενεργώντας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία -18- πλήρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνδεδεμένους σε δίκτυο, έχοντας επιτρέψει σε -3- πελάτες του καταστήματος, τη συμμετοχή τους ως παίκτες στο απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Παράλληλα, διαχειριζόταν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω κεντρικής μονάδας ελέγχου και διαχείρισης (server), απ’ όπου εισάγονταν μονάδες πονταρίσματος, αλλάζοντας παράλληλα την εικόνα που εμφανίζεται στις οθόνες των υπολογιστών, για να μη γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα.

Τέλος, έτερη υπάλληλος – σερβιτόρα βρέθηκε να εργάζεται στο κατάστημα διευκολύνοντας τη συμμετοχή των παικτών στα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-18- ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που λειτουργούσε ως κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης (server),
-610- ευρώ, τα όποια βρέθηκαν στην τσάντα της προσωρινά υπεύθυνης.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών ρύθμισης της αγοράς παιγνίων, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα