Τα 100 έφτασαν περίπου τα δείγματα που ελήφθησαν από κατοίκους του δήμου Φαιστού από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ που από το πρωί βρίσκεται στις Μοίρες. Η διαδικασία λήψης των δειγμάτων πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του δήμου Φαιστού καθώς η μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθιστούσε απαγορευτική την πραγματοποίηση της διαδικασίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες πολίτες που είχαν έρθει σε επαφή με τους δύο αντιδημάρχους αλλά και με τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί σε χωριό του δήμου Φαιστού είχαν μεταβεί στο Κέντρο Υγείας για να υποβληθούν σε έλεγχο για κορωνοϊό.

Μεταξύ αυτών και σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων του δήμου καθώς ο δήμαρχος θέλει να λειτουργήσει ο δήμος ξανά το συντομότερο δυνατόν.

«Εμείς θέλουμε ο δήμος να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Βέβαια με όλους τους κανόνες ασφαλείας για να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Υπάρχει ανησυχία στην περιοχή και αυτό φαίνεται και από την αθρόα προσέλευση πολιτών να εξεταστούν. Ελπίζω όλο αυτό να οδηγήσει στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από όλους τους πολίτες.» δήλωσε στο creta24 ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Ο αριθμός των 100 περίπου τεστ που έγινε θεωρείται ένα ικανοποιητικό δείγμα για την χαρτογράφηση της περιοχής και για να διαπιστωθεί αν υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 7 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή της Μεσαράς. Δύο ηλικιωμένοι που είχαν κατέβει από Αθήνα, ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος τους, δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Φαιστού και δύο ακόμα σε άλλο χωριό. Τα δύο τελευταία είναι μητέρα και γιος με τον τελευταίο να έχει έρθει από Αθήνα πριν από λίγες μέρες.

πηγή φωτογραφίας : antilalospress.gr