Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στα Χανιά (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Η τελευταία άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων – εν όψει και της διασποράς των δυνάμεων λόγω της αντιπυρικής περιόδου – πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (9/6) με ένα διπλό σενάριο ιδιαίτερης δυσκολίας καθώς δύο περιστατικά συνέβησαν εντός του οικιστικού ιστού της πόλης με το επιβαρυμένη κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Flashnews, το πρώτο περιστατικό στο οποίο κλήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης αφορούσε στην εκδήλωση πυρκαγιάς – μετά από σεισμό – σε μεγάλη δεξαμενή υγραερίου εταιρείας εμπορίας φιαλών υγραερίου στην περιοχή ΣΟΔΥ – Κουμπελή.

Η κατάσβεση ξεκίνησε αρχικά με ίδιες δυνάμεις της εταιρείας αλλά χρειάστηκε και η επέμβαση της πυροσβεστικής, ενώ με την συνδρομή και του Λιμενικού απομακρύνθηκε πλοίο το οποίο εκείνη την ώρα εκφόρτωνε υγραέριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Όμως οι πυροσβέστες δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την συγκεκριμένη κατάσβεση και το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε κλήση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος αναψυχής που είναι ελλιμενισμένο στο Ενετικό λιμάνι Χανίων. Μια άσκηση με τις δυσκολίες της πρόσβασης των οχημάτων εν μέσω κυκλοφοριακού και των επισκεπτών, όπου πολύτιμη στάθηκε η συνδρομή του Λιμενικού το οποίο απέκλεισε τον χώρο για να μπορούν να κινηθούν οι πυροσβέστες.

Στο πλαίσιο της άσκησης έγινε και απεγκλωβισμός μιας γυναίκας μέσα από το σκάφος, ενώ να σημειωθεί πως και τις δυο ασκήσεις αξιοποιήθηκε ένας σύγχρονος σταθερός αυλός εδάφους και στο λιμάνι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε και η πλωτή αντλία, μια από τις τρείς που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα της χώρας.

Πρόκειται για μια αντλία η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση διοχέτευε νερό της θάλασσας για την κατάσβεση στο σκάφος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πισίνα (π.χ. ξενοδοχεία) ή οποιαδήποτε δεξαμενή ύδατος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα