Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση 80 αλλοδαπών επιβαινόντων σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας.
Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε υπερφορτωμένο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας από πλωτό μέσο του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Μετά την επιχείρηση διάσωσης, όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε το ταξίδι των αλλοδαπών διερευνώνται από το Λιμενικό Σώμα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για τον εντοπισμό τυχόν διακινητών.


