Στην επιβολή προστίμων ακόμα και σε κλείσιμο καταστημάτων προχωρά πλέον η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου καθώς η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει. Αυτό δήλωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Γιώργος Τρούκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA προσθέτοντας πως η οδηγία που έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία είναι εντατικοποίηση των ελέγχων με επιβολή των ποινών που προβλέπονται από το σχετικό νόμο.

Ο κ Τρούκης παράλληλα αναφέρθηκε και στην παράβαση εκείνη που οδηγεί στο κλείσιμο των καταστημάτων τονίζοντας πως θα πρέπει οι καταστηματάρχες να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Για δύο εβδομάδες κάναμε ελέγχους και κυρίως περιοριστήκαμε σε συστάσεις προς τους καταστηματάρχες. Δυστυχώς αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ο αριθμός των πελατών στους εσωτερικούς χώρους ενός καταστήματος είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των τετραγωνικών ενός καταστήματος. Δεν έχει να κάνει με το αν τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών ή ακόμα και των πελατών. Ο αριθμός των τετραγωνικών ενός καταστήματος ορίζει ουσιαστικά και τον αριθμό των πελατών που μπορούν να είναι μέσα σε αυτό. Αυτή είναι μία παράβαση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κλείσιμο ενός καταστήματος και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό.» ήταν η σχετική αναφορά του υποδιευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου.

Ήδη όπως πρόσθεσε ο κ Γιώργος Τρούκης η Δημοτική Αστυνομία έχει προχωρήσει στην επιβολή προστίμων σε φούρνους αλλά και σε άλλα καταστήματα για τη μή χρήση μάσκας από το προσωπικό αλλά και από πελάτες. Οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου όπως είπε θα είναι καθημερινοί και τις βραδυνές ώρες καθώς αυτό έχει ζητήσει εγκύκλιος των συναρμόδιων υπουργείων από τις υπηρεσίες που έχουν ευθύνη των ελέγχων.

«Καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή των μέτρων και των περιορισμών όμως και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ελέγχους και να επιβάλουμε τα όσα προβλέπονται από το σχετικό νόμο. Αυτή είναι η οδηγία που έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία προς όλες τις υπηρεσίες ελέγχου ζητώντας μάλιστα και να τους γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρούκης.