Ένταση στις φυλακές Χανίων: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και επιχείρησαν να κατεβάσουν πλέγμα

Πρέπει να διαβάσετε

«Εκρηκτική» φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγυιά, όπου εκτίουν ποινές περίπου 600 κρατούμενοι, με μεγάλες ταυτόχρονα ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, χθες δέκα περίπου κρατούμενοι έκαψαν ρούχα και νάιλον σακούλες μέσα στον χώρο του Πειθαρχείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί να δημιουργηθεί σύγχυση στον χώρο της Υπηρεσίας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρόντισαν για την άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Ακολούθησε η καταμέτρηση των κρατουμένων και βεβαιώθηκαν ότι είναι όλοι καλά.

Σήμερα στις 12 μετά το μεσημέρι, η συγκεκριμένη ομάδα, παραβίασαν την ηλεκτρονική κλειδαριά και βγήκαν στον προαύλιο χώρο των κελιών τους στο Πειθαρχείο, όπου επιχείρησαν να απομακρύνουν τον μεταλλικό πλέγμα που καλύπτει τον ‘”ουρανό” του ανοικτού χώρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ/ντής του Καταστήματος Γιώργος Κονταξάκης, πήγε στην ταράτσα των φυλακών και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους, με αποτέλεσμα να επέλθει ηρεμία.

Οι κρατούμενοι ζητούν τη μεταγωγή τους σε άλλο κατάστημα, να χορηγούνται τα φάρμακά τους και να μην τους πειράξουν οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στις φυλακές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κελιά των κρατουμένων, εντοπίστηκε -μεταξύ άλλων- και κινητό τηλέφωνο το οποίο και κατασχέθηκε.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα