Η Ένωση Ηρακλείου συνεδρίασε σήμερα και ανακοίνωσε τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2025.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, οι τιμές που ανακοινώθηκε είναι αρκετά ικανοποιητικές για τους παραγωγούς, όπως και οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί από όλα τα οινοποιεία, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ζήτηση για τα οινοστάφυλα και έτσι οι τιμές αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.
«Μακάρι κάθε χρόνο να δίνονται υψηλές τιμές για αυτή τη δύσκολη προσπάθεια των παραγωγών», σημείωσε ο κ. Γαβαλάς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή οινοσταφύλων είναι προσκόμιση από τους παραγωγούς της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
Οι τιμές:
Στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης Οργάνωσης και παραγωγών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από τις τιμές το 30% ανά κιλό αξίας του προϊόντος, θα δίδεται με την μορφή κουπονιού για αγορά αγροτικών εφοδίων από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου.
Στα πλαίσια αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.
Τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή.
Ημερομηνία έναρξης 11/08/2025 ημέρα Δευτέρα
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 792108, 791250 & 6936698241
Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου : 28910/22223
Υποκ/μα Αστερουσίων :28930/22309