Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Ενώνετε τον κόσμο γιατί το γέλιο είναι μεταδοτικό»- Το μήνυμα του Πάπα σε 100 κωμικούς από 15 χώρες

Πρέπει να διαβάσετε

Μία διαφορετική ακρόαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/6) στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο να υποδέχεται περισσότερους από 100 κωμικούς από 15 χώρες.

Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας φιλοξένησε στο Βατικανό το αντίστοιχο κονκλάβιο κωμικών, προσκαλώντας, μεταξύ άλλων στο Βατικανό τους Γούπι Γκόλντμπεργκ, τον Τζίμι Φάλον, την Τζούλια Λουίς Ντρέιφους, τον Κρις Ροκ, τον Στίβεν Κόλμπερτ τον Κόναν Ο Μπράιεν και άλλους.

«Εν μέσω τόσων ζοφερών ειδήσεων, βυθισμένοι όπως είμαστε σε πολλές κοινωνικές και ακόμη και προσωπικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έχετε τη δύναμη να διαδώσετε την ειρήνη και το χαμόγελο», είπε ο ποντίφικας στους συγκεντρωμένους.

«Ενώνετε τους ανθρώπους, επειδή το γέλιο είναι μεταδοτικό», είπε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι προσεύχεται εδώ και 40 χρόνια για μια καλή αίσθηση του χιούμορ, προσθέτοντας το δικό του αστείο και στο τέλος, όπου ζήτησε από το ακροατήριο να «προσευχηθεί γι’ αυτόν, όχι εναντίον του» – με το πλήθος να ξεσπά σε γέλια.

«Καταφέρνετε να κάνετε τους ανθρώπους να χαμογελούν ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και γεγονότα, μικρά και μεγάλα. Καταγγέλλετε τις καταχρήσεις εξουσίας- δίνετε φωνή σε ξεχασμένες καταστάσεις- επισημαίνετε τις καταχρήσεις- επισημαίνετε την ανάρμοστη συμπεριφορά», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο 87χρονος ποντίφικας, ο οποίος στη συνέχεια έσφιξε και το χέρι με κάθε ένα από τους κωμικούς ξεχωριστά, είπε ότι το χιούμορ μπορεί να ξεπεράσει «κοινωνικά εμπόδια» και να βοηθήσει στη δημιουργία «δεσμών μεταξύ των ανθρώπων».

Ο Πάπας φιλοξένησε τους κωμικούς καθώς οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) των δημοκρατικών προηγμένων οικονομιών συγκεντρώνονται για τριήμερη σύνοδο κορυφής στη νότια Ιταλία, όπου αντιμετωπίζουν ακανθώδη παγκόσμια ζητήματα, όπως το πώς θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Πάπας θα γίνει ο πρώτος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας που θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 αργότερα σήμερα καθώς θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα