Πολλές είναι οι γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο, που παίρνουν τηλέφωνο στις γραμμές στήριξης του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων του Νομού Ηρακλείου για να επικοινωνήσουν το πρόβλημά τους ωστόσο δεν το κάνουν ποτέ καθώς ξαφνικά… η κλήση διακόπτεται. 

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη κάνοντας ειδική αναφορά σε ένα πρόσφατο περιστατικό όπου μια γυναίκα στις 4:30 τα ξημερώματα πήρε τηλέφωνο για βοήθεια κλαίγοντας, ωστόσο ξαφνικά η κλήση διακόπηκε! «Μας πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε, υπήρχαν φωνές, τα παιδιά ούρλιαζαν και ξαφνικά διεκόπη η ομιλία. Άρα η γυναίκα αυτή έμεινε χωρίς βοήθεια. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Έχουμε αρκετά περιστατικά γυναικών που παίρνουν τηλέφωνο και το κλείνουν. Δεν πηγαίνουν στην αστυνομία και τα βγάζουν πέρα μόνες τους».

Όπως είπε η κα. Παχιαδάκη «σύμφωνα με στοιχεία μετά και τον αναγκαστικό εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού το φαινόμενο της κακοποίησης είναι πιο έντονο, καθώς θύμα και θύτης συμβιώνουν. Θα πρέπει οι γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας να βρίσκονται όσο το δυνατό πιο μακριά από τον θύτη, σε άλλο δωμάτιο. Να βρίσκουν τρόπους να «δραπετεύουν», πηγαίνοντας τα σκουπίδια, στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο αυτή την περίοδο που υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας».

Η ίδια σημείωσε πως ήδη ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου και τα S/M Χαλκιαδάκης έχουν τοποθετήσει αφίσες σε όλα τα φαρμακεία του Ηρακλείου και στα S/M Χαλκιαδάκης σε όλη την Κρήτη αναφορικά με τους τρόπους που μπορούν να επικοινωνούν το πρόβλημά τους όσες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.