Ένας Κρητικός στην… Μελβούρνη!

Πριν από ένα χρόνο πήρε την απόφαση να φύγει από την Κρήτη για την Αυστραλία, αφήνοντας πίσω τη δουλειά του, την Θεονύμφη και τον… Λευτέρη!

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Τσιχλάκη, ο οποίος μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, περιγράφοντας το πως πήρε την απόφαση, να μετακομίσει στην Μελβούρνη, όπου ζει πλέον και εργάζεται.

«Ήταν περιπετειώδεις γενικά η απόφαση, ήμουν σχεδόν μόνος σε ένα αεροπλάνο, γιατί πήγα μέσω Γερμανίας, Σιγκαπούρης και μετά έφτασα Μελβούρνη, ήταν ένα ταξίδι 20 ωρών, μια μοναδική εμπειρία που δε νομίζω να ζήσω ξανά» τόνισε ο κ. Τσιχλάκης προσθέτοντας πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, ωστόσο όταν η ζωή σου δίνει μια ευκαιρία παραπάνω, πρέπει να σκεφτείς τις κινήσεις σου, διπλά!

«Η χώρα μου είναι η Ελλάδα, το σπίτι μας είναι εκεί, οι φίλοι και οι συγγενείς μας, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στην ζωή του, είναι μια καλή εμπειρία και ευτυχώς είμαστε καλά εδώ στη Μελβούρνη» σημείωσε ο κ. Τσιχλάκης ενώ παράλληλα ανέφερε πως υπάρχουν γειτονιές που μιλάνε μόνο την ελληνική γλώσσα, ωστόσο οι ιστορίες αυτών των πολιτών, ραγίζουν καρδιές.

«Ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στην Μελβούρνη, παντού μετανάστες τότε, ήταν πολύ δύσκολα χρόνια, έμπαιναν σε ένα καράβι για ένα μήνα, για να έρθουν και δεν ήξεραν καν που θα πάνε. Πολλές οι περιπέτειες για να γράψουμε ένα ολόκληρο βιβλίο, τώρα είναι αλλιώς, ο καθένας έρχεται εύκολα με το αεροπλάνο και η επικοινωνία είναι πιο εύκολη, είναι αλλιώς τα πράγματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιχλάκη, οι ανατιμήσεις έχουν «χτυπήσει» και την Αυστραλία ενώ όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχουν καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό. «Καραντίνα μπαίνουν πλέον μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ήταν πολύ αυστηρά τα πράγματα με τον κορωνοϊό, η καραντίνα ήταν πολύ μεγάλη, εγώ είμαι εδώ ένα χρόνο και έχω κάνει 4,5 μήνες καραντίνα πριν έρθω».

Κλείνοντας, ο κ. Τσιχλάκης ανέφερε πως αύριο θα επισκεφθεί ένα… καζάνι! «Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν ήρθα, με υποδέχθηκαν με βρήκαν μέσω Facebook, είναι πολύ καλά παιδιά. Όταν ήρθα, κρατούσα στη βαλίτσα ένα μπουκάλι ρακί, αλλά που να ήξερα;».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα