Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Τουρισμού, κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, προκειμένου να παραταθεί το μέτρο της μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται – μεταξύ άλλων –  στην επιστολή οι τζίροι παραμένουν απογοητευτικοί κι αν δεν στηριχθούν άμεσα οι επιχειρηματίες, τότε θα δούμε το σύντομα πολλά λουκέτα και αρκετοί άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα από την ημέρα που επαναλειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης και τα αποτελέσματα στους τζίρους τους παραμένουν απογοητευτικά.

Αν και αρκετά από τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, βλέπουμε όμως ότι οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των παγίων εξόδων τους λόγω των χαμηλών τζίρων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δούμε σύντομα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και χιλιάδες ανθρώπους να
μείνουν χωρίς δουλειά.

Διαπιστώσαμε ότι το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% βοήθησε δραστικά και άμεσα τις επιχειρήσεις να πάρουν έστω και μια μικρή ανάσα το διάστημα που πλήττονται. Γι’ αυτό ζητάμε την παράταση του μέτρου έως το τέλος του έτους και την παράλληλη στήριξη των ιδιοκτητών των ακινήτων τα έσοδα των οποίων έχουν επίσης μειωθεί δραματικά».