Την πεποίθηση ότι η Ελβετία θα πρέπει να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, εξέφρασε ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα η Ελβετία καταγράφει καθημερινά αύξηση των νέων κρουσμάτων μεγαλύτερη των 200, συγκριτικά με τα 35 κρούσματα, που ήταν ο ημερησίως όρος τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Μάρτιν Άκερμαν, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας που παρέχει επιστημονικές συμβουλές στην ελβετική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και δεν έχει πολλές επιλογές.

«Θα πρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως για να εμποδίσουμε μια εκθετική αύξηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα SonntagsZeitung.

«Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος δραστικών και κοστοβόρων περιορισμών. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Ελβετία

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελβετία έχει άρει ένα μερικό lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί τον Μάρτιο όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Στη χώρα, υπάρχουν περισσότερα από 35.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1.797 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τον Covid-19.

Ο Άκερμαν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της δύναμης κρούσης κατά του κορωνοϊού χθες, δήλωσε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις πολιτικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς που αφορούν τις συναθροίσεις παρότι εξακολουθεί να απαγορεύει τις εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ο Άκερμαν, ο οποίος είναι ειδικός στην μικροβιολογία, είπε ότι θα πρέπει εκ νέου να περιοριστεί ο αριθμός των δημόσιων συγκεντρώσεων στα 100 άτομα.

Ο ίδιος, τόνισε, ότι είναι δύσκολο να πει κάποιος αν οι πολυάριθμες εκδηλώσεις πυροδοτούν την επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ