Ελπίζουν για 1,2 εκατ τουρίστες στην Κρήτη ξενοδόχοι και πράκτορες

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA εκπρόσωποι ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, για την τουριστική σαιζόν που θα ξεκινήσει ουσιαστικά 1η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης τόνισε πως θα πρέπει όλοι πλέον να μάθουμε να ζούμε και να λειτουργούμε με τον κορωνοϊό ενώ όπως πρόσθεσε η εκτίμηση του είναι πως η Κρήτη θα δεχτεί φέτος περίπου 1,2 εκατ. τουρίστες.

«Δεν θα ανοίξουν τα αεροδρόμια αμέσως για όλες τις χώρες. Θα ανοίξουν οι πτήσεις από χώρες που η καμπύλη της πανδημίας έχει ανάλογη εικόνα με αυτή που έχουμε εμείς. Είναι σαφές πως φέτος δεν θα δουλέψουμε για να έχουμε κέρδος. Μην ελπίζουμε όσο καλά και να πάμε πως θα δούμε πχ Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογες πληρότητες όπως πέρσι. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν φέτος έρθουν στο νησί 1,2 εκατ. κόσμος.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Βλατάκης.

Καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι πρώτες 2-3 εβδομάδες μετά την πρώτη Ιουλίου δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζοντας πως η Κρήτη είναι σε πλεονεκτική θέση και θα πρέπει όλοι στον τουριστικό τομέα να μάθουν να λειτουργούν με τον κορωνοϊό.

«Θεωρώ πως θα υπάρξει ένα μικρό ποσοστό ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξει, παρά το γεγονός πως η Κρήτη είναι ίσως ο ασφαλέστερος προορισμός της χώρας αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάτε πως έχουμε μεγάλα νοσοκομεία με αρκετές κλίνες σε ΜΕΘ που αυτό αρκετοί ξένοι το υπολογίζουν. Νομίζω πως οι πρώτες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Αν οι πρώτες 3 εβδομάδες περάσουν χωρίς προβλήματα τότε θα πάμε καλά στη συνέχεια.» δήλωσε κ ο Νίκος Χαλκιαδάκης.

Από την πλευρά ο Πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Φιλοξένια Γιώργος Χριστοδουλάκης τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και να γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού.

«Εμείς αυτό που λέμε είναι πως θα πρέπει άμεσα να μας ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις μας. Πρέπει να μας δώσουν το πρωτόκολλο ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας και να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους πελάτες. Δυστυχώς αυτή η καθυστέρηση δεν είναι υπέρ μας. Σίγουρα το γεγονός πως η σαιζόν θα ξεκινήσει με τουρίστες από χώρες που δεν είναι οι παραδοσιακές μας αγορές θα έχει δυσκολίες όμως είμαστε αισιόδοξοι.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Χριστοδουλάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα