Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι του δήμου Αποκορώνου, όπου η «Ελπίδα» έκανε αισθητή την παρουσία της με πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, 14 μηχανήματα έργων του δήμου, μηχανήματα ιδιωτών τα οποία έχουν εκμισθωθεί αλλά και μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Χανίων βρίσκονται στους δρόμους του δήμου από το πρωί και με μεγάλη προσπάθεια αυτήν την ώρα το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του δήμου είναι ανοιχτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη έχει ήδη ξεκινήσει και ο εκχιονισμός δρόμων προς ποιμνιοστάσια, προκειμένου να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να προσεγγίσουν τα ζώα τους.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου απηύθυνε έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες καθώς τα φαινόμενα δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παγετού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Από τον μεγάλο όγκο χιονιού κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν και κατολισθήσεις βράχων που έκλεισαν το οδικό δίκτυο, με τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Παράλληλα σημειώθηκαν προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης σε χωριά του δήμου, με τις αρμόδιες υπηρεσίας να σπεύδουν για την αποκατάσταση των βλαβών, η οποία επιτεύχθηκε πριν από λίγες ώρες.