Τα ισχυρότερα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» φαίνεται ότι υποχωρούν ωστόσο παραμένουν οι βροχοπτώσεις και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. 

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Στρατής Βουγιούκας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία στην Κρήτη, όπου οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές συνεχίζονται, το βράδυ αναμένεται μια υποτροπή του καιρού. Όπως εξήγησε ο κ. Βουγιούκας θα εκδηλωθούν λίγο περισσότερα φαινόμενα, όχι όμως στην προηγούμενη ένταση και αυτή τη φορά οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να κατέβουν σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα, κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αυτή η επιβάρυνση του καιρού αναμένεται πριν τα μεσάνυχτα, με τον κ. Βουγιούκα να σημειώνει πως από το ξημέρωμα της Τετάρτης θα εξασθενήσουν σταδιακά τα φαινόμενα και θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα και από το μεσημέρι αναμένεται να αποχωρήσουν από τις περισσότερες περιοχές το νησιού.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως βόρεια, ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθούν κατά τόπους και σε νοτιότερα τμήματα το νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Βουγιούκα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μετά την υποχώρηση των φαινομένων καθώς αύριο οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμη χαμηλότερες και ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει χιόνι θα ακολουθήσει ισχυρός παγετός.