Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
29.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Έλον Μασκ: Δεν έχω καταθέσει προσφορά για το TikTok, δεν ενδιαφέρομαι

Πρέπει να διαβάσετε

Ο δισεκατομμυριούχος και δεξί χέρι του Ντόναλντ ΤραμπΈλον Μασκ δήλωσε σε μια virtual σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο, ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το TikTok, παρά τα δημοσιεύματα στις αρχές του χρόνου που ήθελαν το Πεκίνο να βλέπει με καλό μάτι την πώληση της εφαρμογής στο αφεντικό της Tesla.

Ο Μασκ μίλησε στην οικονομική σύνοδο κορυφής «WELT Economic Summit» στις 28 Ιανουαρίου, ένα γερμανικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης AxelSpringer, δηλώνοντας ότι δεν έχει καταθέσει προσφορά για την αγορά της εφαρμογής και ότι «δεν παρασύρεται από την επιθυμία να αποκτήσει το TikTok».

«Δεν έχω κανένα σχέδιο για το τι θα έκανα αν είχα το TikTok», δήλωσε ο Μασκ, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να αξιολογήσει πόσο επιβλαβείς ή παραγωγικοί είναι οι αλγόριθμοι της εφαρμογής.

Ο Μασκ συνέκρινε την απόκτηση του TikTok με την αγορά του Twitter, δηλώνοντας ότι αισθάνθηκε πως η αγορά του Twitter ήταν σημαντική επειδή ήθελε να «διαφυλάξει την ελευθερία του λόγου», αλλά τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος αν η ίδια λογική ισχύει και για το TikTok, επειδή οι μόνοι λόγοι που βλέπει για μια πιθανή εξαγορά θα ήταν οικονομικοί.

Ο δισεκατομμυριούχος, πάντως, έχει εκφράσει στο παρελθόν την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας του του TikTok στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την αντίθετη με την ελευθερία του λόγου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα