ΕΛΓΑ: Μέχρι τέλος Αυγούστου η πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2019

Πρέπει να διαβάσετε

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019 τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των πλευρών, τέθηκε μία σειρά ζητημάτων, όπως οι φετινές ζημιές που υπέστη η παραγωγή, καθώς και η απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, όσο και αυτής των ΠΣΕΑ από τις περσινή κακοκαιρία του Ιουλίου.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και στην ανάγκη εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο χωράφι (σ.σ. με τάμπλετ) για την ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης και τη συντόμευση πληρωμής των αποζημιώσεων. Στη συνάντηση με τον κ. Λυκουρέντζο συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, ο αντιπρόεδρος, Γκαλαϊτσης Δημήτριος, η γραμματέας, Παπαδημητρίου Ελένη, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Γαλανομάτης Γεώργιος, το μέλος του Εποπτικού, Τζωρτζίδης Αθανάσιος, καθώς και οι κ.κ. Γιαννακάκης Χρήστος (μέλος ΔΣ ΕΛΓΑ και πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) και Στέργιος Κύρτσιος (πρόεδρος ΠΕΚ).

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα