Την πεποίθηση ότι υπάρχει μια εγρήγορση από την σχολική κοινότητα όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στον Σωτήρη Μεταξά, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα.

Όπως ανέφερε, το προηγούμενο Σάββατο, η ίδια έκανε βάρδια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και εμβολίασε πολλούς εφήβους από 12 – 17 ετών. «Αυτό αποτυπώνει την εγρήγορση των γονέων και της κοινότητας». 

Πρόσθεσε δε, πως ο καλός καιρός είναι υπέρ του να αποδράμει το κλίμα της πανδημίας στην Κρήτη ωστόσο ελλοχεύει και κινδύνους καθώς υπάρχει… χαλάρωση. 

Σύμφωνα με την κα. Ελευθεριάδου – Γκίκα, η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες είναι «σωστή». «Δεν νοείται να δουλεύεις υγειονομικός και να μην είσαι εμβολιασμένος, να πας σπίτι σου. Έτσι, καταφέραμε να εμβολιάσουμε κάποιους».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί άνθρωποι θα εμβολιαστούν για οικονομικούς λόγους.

Η κα. Ελευθεριάδου – Γκίκα, ανέφερε πως τα «σχολεία δεν έχουν καμία οδηγία, ώστε να πειστούν τα παιδιά να εμβολιαστούν. Όταν βλέπεις ότι οι ειδικοί που ξέρουν τις επιπλοκές εμβολιάζονται και εμβολιάζουν τα παιδιά τους, είναι πολύ σημαντικό».

Ωστόσο, χαρακτήρισε «κομβικό» τον να μην αναμειγνύονται οι σχολικοί πληθυσμοί. «Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι σε μικρές ηλικίες που υπάρχει μηδενικός εμβολιασμός».

Μάλιστα, στο Ρέθυμνο όπως ανέφερε, υπάρχουν δάσκαλοι που ούτε νόσησαν, ούτε εμβολιάστηκαν. 

Κλείνοντας, η κα. Ελευθεριάδου – Γκίκα, σχολίασε πως στο Ρέθυμνο, έχουν περάσει πολύ δύσκολα, λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου.