Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση ξέχασε τους μαθητές του Δήμου Μινώα

Πρέπει να διαβάσετε

Ερώτηση στη Βουλή από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για τα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Μινωά Πεδιάδος και τους μαθητές που εξακολουθούν να κάνουν μαθήματα σε containers

 

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά την απογοήτευση που επικρατεί στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, αυτή τη φορά για τα σχολικά κτίρια, των οποίων οι “πληγές” από το σεισμό παραμένουν ανοικτές, ενώ η Πολιτεία φαίνεται να έχει βάλει το θέμα στο “συρτάρι”.

 

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, δεσμευόταν για 25 σχολεία της πλημμυρόπληκτης Θεσσαλίας ότι “θα γίνουν καλύτερα από ότι ήταν πριν”, με κονδύλι 3,3 δισ.ευρώ και σε συνεννόηση με την Ένωση Εφοπλιστών, την ίδια ώρα τρία σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στην Π.Ε. Ηρακλείου παραμένουν ακατάλληλα, ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021.

Έκτοτε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε containers, ενώ καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στα σχολικά κτίρια του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου και του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού.

 

“Οι μαθητές του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου ξεκίνησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στα containers, τα οποία απλώς μετεγκαταστάθηκαν στον προαύλειο χώρο του Λυκείου Αρκαλοχωρίου, χωρίς να υπάρχει καμία περαιτέρω ενημέρωση, ούτε χρονοδιάγραμμα για το τί μέλλει γενέσθαι” – σχολιάζει σε δήλωσή της η βουλευτής Ηρακλείου, Ελένη Βατσινά, η οποία με την ερώτησή της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, ζητά άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων ή την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα