Άλλος ένας πολίτης έπεσε θύμα απάτης με τη μέθοδο phishing, όταν δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ένα γραπτό μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από την τράπεζα στην οποία έχει τις καταθέσεις του. Το SMS του ζητούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του και τον παρέπεμπε σε ιστοσελίδα με το λογότυπο της τράπεζας.

Μόλις ο ανυποψίαστος άνδρας από την κωμόπολη Κρέστενα της Ηλείας καταχώρησε τα προσωπικά του στοιχεία και τους μυστικούς κωδικούς του για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο άγνωστος δράστης μετέφερε από τον λογαριασμό του σε άλλον το ποσό των 5.800 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς του τμήματος Κρεστένων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου, με την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνέλαβαν απατεώνα που δρούσε στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου η απάτη που έγινε το περασμένο Σάββατο σε βάρος ενός κατοίκου κοινότητας του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Ναύπλιο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Πηγή: protothema.gr