Ελάτε να περπατήσετε στη Λεωφόρο των Καλικάντζαρων!

Πρέπει να διαβάσετε

Η Λεωφόρος Κνωσού μεταμορφώνεται σε Λεωφόρο των Καλικάντζαρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Ιωάννη και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, το Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κνωσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φορτέτσας.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουμε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλη τη Λεωφόρο, και μέσα σε κλίμα εορταστικό να ανταλλάξουμε ευχές, να τραγουδήσουμε τα κάλαντα και να χαρούμε παρέα μικροί και μεγάλοι, στην φωτεινή «Λεωφόρο των Καλικάντζαρων». Επίσης, να συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους και τα σχολεία της περιοχής, αλλά και με τα καταστήματα της λεωφόρου.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:

·        Στολισμό όλων των ηλεκτρικών στηλών στη νησίδα στη Λ. Κνωσού από τη γέφυρα της Εθνικής μέχρι και τον κυκλικό κόμβο στη ΔΟΥ.

·        Στην κεντρική νησίδα, σε διάφορα σημεία, έχουν τοποθετηθεί φιγούρες από καλικάντζαρους και ξωτικά

·        Έχουν στολιστεί όλα τα κυκλικά (Roundabout) της Λεωφόρου

·         Έχουν στολιστεί στάσεις των αστικών λεωφορείων

·        Θα στολιστούν  Χριστουγεννιάτικα Δένδρα στα κυκλικά, στη συμβολή των οδών Ευάγγελου Χατζάκη και Λ. Κνωσού και στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Λ. Κνωσού

·        Θα υπάρχουν διάφοροι σταθμοί κατά μήκος της Λεωφόρου όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις (μουσική, θεατρικά, χορωδία, χοροί, δρώμενα, κάλαντα, καραγκιόζης, κ.λ.π.) στην κεντρική εκδήλωση

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 (από τις 5:00 έως 08:00 μ.μ.) με τον στολισμό του δένδρου, τη φωταγώγηση του και τις παράλληλες δράσεις στα διάφορα σημεία κατά μήκος της Λεωφόρου, από τους  συλλόγους.

Η συμμετοχή των καταστηματαρχών/επαγγελματιών περιλαμβάνει:

·        στολισμός του καταστήματος  και του εξωτερικού χώρου

·        την ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης (16/12/2022) ορισμένα καταστήματα θα έχουν έκπτωση ή προσφορές στα προϊόντα τους

·        κέρασμα στους επισκέπτες

Έπαθλα θα δοθούν στους 3 καλύτερους στολισμούς καταστημάτων

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από εικαστικούς αλλά και μέσω ψηφοφορίας από κατοίκους του προαστίου και επισκέπτες με διάρκεια από 18/12 έως και 7/1/2023στο κουτί του Αη Βασίλη στο κατάστημα παιδικών ρούχων Φράουλα-Κεράσι.

Η Λεωφόρος των Καλικάντζαρων θα δώσει  το μήνυμα της ενότητας και της χαράς, σκορπίζοντας χαμόγελα και προσφέροντας μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία, δίνοντας ραντεβού με μικρούς και μεγάλους για υπέροχες χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Με φαντασία και περίσσευμα αγάπης, θέλουμε να επαναφέρουμε την αισιοδοξία, με εκδηλώσεις που θα δώσουν χαρά στα παιδιά – τους πρωταγωνιστές των εορτών – αλλά και θα τονώσουν την τοπική αγορά του προαστίου.

Καλά Χριστούγεννα 🎄🎄 σε όλους, καλές γιορτές και σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε παρέα και να περπατήσουμε τη Λεωφόρο των Καλικάντζαρων!

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα