«Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα. Ακούσαμε τον θόρυβο και είδαμε τη φωτιά». Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα Καλύβια Θορικού σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, από τα οποία τα δύο φέρουν εγκαύματα. Στο σημείο την στιγμή της έκρηξης επικράτησε πανικός, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα καθώς η έκρηξη ήταν τεράστια και ξέσπασε άμεσα φωτιά.

Κανείς δεν περίμενε πως το ήσυχο πρωινό δίπλα στη θάλασσα στα Καλύβια θα μετατρεπόταν στην οδό Αμοργού σε ένα σημείο με εκρήξεις και μια μεγάλη φωτιά απο την οποία κινδύνεψαν σπίτια και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα. «Ακούσαμε με τη γυναίκα μου τον θόρυβο και καταλάβαμε γρήγορα ότι έγινε κάτι πολύ σοβαρό. Ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγηκαμε έξω και είδαμε τη μεγάλη φωτιά και άνθρωποι να φωνάζουν για βοήθεια. Η Πυροσβεστικη ήρθε αρκετά γρήγορα», είπε κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν πριν από λίγες ώρες. «Είδαμε ένα οχήμα υγραερίου και είχε μια σωλήνα συνδεδεμένη με το σπίτι. Γρήγορα κατάλαβα ότι η έκρηξη είχε σχέση με υγραέριο», συνέχισε ο κ. Νίκος

Ακόμη ένας κάτοικος δήλωσε στο protothema.gr συγκλονισμένος από τα όσα έζησε: «Είμαι 40 χρόνια εδώ αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανάδει. Ήταν σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα. Οι ζημιές ήταν αρκετά σοβαρές και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στο βουνό. Η Πυροσβεστική ήρθε άμεσα και άρχισαν να μεταφέρουν τους πολίτες μακριά από τη φωτιά. Έφτασαν γρήγορα ασθενοφόρα. Αυγά τις σειρήνες και είχα τρομοκρατηθεί με τα όσα έβλεπα στον δρόμο. Οι άνθρωποι φώναζαν».

Το χρονικό της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε διώροφο σπίτι στα Καλύβια. Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Αμοργού 12 και όπως αναφέρουν πληροφορίες από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά επτά άτομα από τα οποία τα δυο πιο σοβαρά, με εγκαύματα. Οι δύο εγκαυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (21 πυροσβέστες με επτά οχήματα) που επιχειρούν.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη σημειώθηκε όταν γέμιζαν αέριο σε μια δεξαμενή και αυτή εξερράγη. Τραυματίες και μάλιστα με σοβαρά εγκαύματα, είναι ο οδηγός του βυτιοφόρου και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Επίσης στο νοσοκομείο (Αγλαΐα Κυριακού) έχει μεταφερθεί και ένα από τα τρια παιδιά του τελαυταίου, ενώ στο σπίτι βρίσκονταν ακόμη η σύζυγός του με τα άλλα δύο τους παιδιά.

Πηγή: protothema.gr