Εκπρόσωπος ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής για τη φωτιά στο εργοτάξιο: «Τα στοιχεία δείχνουν δολιοφθοράς»

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεκάθαρη εμπρηστική ενέργεια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αποτελεί η καταστροφή, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δύο αγροτικών οχημάτων κι ενός οδοστρωτήρα, στο εργοτάξιο του ΑΔΜΗΕ, για τη δημιουργία Σταθμού Μετατροπής Ενέργειας στη Δαμάστα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δράστες φαίνεται να στόχευσαν ένα μηχάνημα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Εκεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρέθηκε και ένα στουπί, που όμως δεν ήταν αρκετό να κάψει το πανάκριβο μηχάνημα.

Ωστόσο, δεν είχαν την ίδια τύχη τα δύο αγροτικά οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά κι ένας οδοστρωτήρας, στον οποίο κάηκε η καμπίνα του, από όπου και ξεκίνησε η φωτιά. Οι ζημίες στα τρία αυτά οχήματα υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν ήταν ασφαλισμένα ή όχι.

Το συμβάν σχολίασε, μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, ο Διευθυντής Έργου της «Αριάδνη Interconnection», Άγγελος Σταματέλος. «Απ’ότι φαίνεται, πρόκειται για δολιοφθορά, που αφενός τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, αφετέρου έχει οικονομική επίπτωση και πιθανόν να προκαλέσει μικρή καθυστέρηση στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Υπάρχει όμως πιθανότητα να την απορροφήσουμε με κάποιο τρόπο εμείς, αλλά σε κάθε περίπτωση προσβλέπουμε στη βοήθεια των αρχών για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα».

Ερωτώμενος για το κίνητρο της εμπρηστικής ενέργειας, ο κ. Σταματέλος απάντησε πως αυτό δεν είναι γνωστό, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως οι αρχικές αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί στην αρχή του έργου από κατοίκους της Δαμάστας, που διαφωνούσαν με τη χωροθέτηση, πλέον έχουν σταματήσει.

«Σε όλα τα έργα υπάρχει αντίδραση, η οποία συνήθως ξεκινάει από την ελλιπή ενημέρωση του κόσμου. Όταν ο κόσμος δε γνωρίζει τι ακριβώς πάει να γίνει, προφανώς ανησυχεί και δικαιολογημένα. Αλλά οι κάτοικοι νομίζω από τη στιγμή που ενημερώθηκαν, κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για σταθμό παραγωγής, αλλά μετατροπής, χωρίς καμία περιβαλλοντική επίπτωση. Νομίζω ότι αυτό ήταν το σημείο καμπής για να δεχτούν το έργο. Η διασύνδεση στοχεύει σε πιο καθαρό περιβάλλον. Σβήνουν οι Μονάδες της Κρήτης κι εξασφαλίζεται περισσότερη ενέργεια στο νησί, η οποία είναι καθαρή και συνάμμα φθηνή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα