Με δύο νέες εκπαιδευτικές δράσεις ενισχύουν την κυρίαρχη θέση τους στον χώρο της πιστοποιημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, δίνοντας ισχυρά εφόδια και επαγγελματική διέξοδο σε νέους τεχνίτες.

Σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) πρόκειται να υλοποιήσουν  δύο έργα, τα οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανοίγουν νέους δρόμους σταδιοδρομίας στον χώρο της μηχανικής και των κατασκευών.

Το πρώτο έργο αφορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης των επαγγελμάτων της Ανακαίνισης» για τη δημιουργία ταχύρρυθμων σεμιναρίων για επαγγελματίες τεχνίτες στον χώρο της ανακαίνισης κτιρίου, όπου θα γίνει εμβάθυνση των γνώσεων, βάσει των προδιαγραφών του γερμανικού οργανισμού «Χρώμα και Ανακαίνιση».

Το δεύτερο έργο αφορά στη δράση “uQUIV” για τη Μετατροπή οχημάτων σε μικρά ευέλικτα οχήματα για την καταπολέμηση δασοπυρκαγιών, βάσει των τεχνικών σχεδίων και προδιαγραφών που θα δοθούν από την εταιρία HoZe.

Για την προώθηση της συνεργασίας αυτής, ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) κ. Nόρμπερτ Μπάρτλε (Norbert Barthle) πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Παρασκευή 23/7.

Ο κ. Μπάρτλε, συνοδεύονταν από τον κ. Αλμπρεχτ Μπρέμε (Albrecht Brömme), πρώην Επικεφαλής Ομοσπονδιακού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Βερολίνου, και από τον κ. Χόφμαν (Hofmann), εκπρόσωπο της γερμανικής εθελοντικής οργάνωσης Πυροσβεστών SAFERS.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος των Τεχνικών Σχολών κ. Γρηγόρης Αβραάμ ο Οικονομικός Επόπτης των Τεχνικών Σχολών κ. Βαγγέλης Τσαγκαράκης και ο Διευθυντής των Τεχνικών Σχολών Δρ. Μιχάλης Καθαράκης.