Εκπαιδευτικά σεμινάρια από την 7η ΥΠΕ Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Πρέπει να διαβάσετε

Με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2023, από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Δευτέρα 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη στοματική υγεία, στις δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο.

Η δράση υλοποιείται από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Οδοντίατρους της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 20.3.2023 ο Συντονιστής Οδοντίατρος 7ης ΥΠΕ Βλασιάδης Κώστας, η Αναπλ. Συντονίστρια Οδοντίατρος 7ης ΥΠΕ Αλεξάκη Μαρία, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σμπώκος Γιάννης και οι Νοσηλεύτριες Γκαραγκούνη Ελένη και Παρασύρη Πόπη θα πραγματοποιήσουν δύο ομιλίες εκπαιδευτικού περιεχομένου, σχετικά με τις οδοντοστοματολογικές παθήσεις των συγκεκριμένων ομάδων, τις υγιείς διατροφικές συνήθειες, καθώς και διδασκαλία στοματικής υγιεινής με κλινική επίδειξη, ως ακολούθως:

09.30 στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στην οδό Σμπώκου.

12.00 στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στην Αλικαρνασσό.

Σκοπός της δράσης, με εστίαση τον πληθυσμό των δομών του ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ, είναι:

H ενεργοποίηση της αποτελεσματικής αυτοφροντίδας για τη στοματική υγεία.

H υιοθέτηση θετικών συνηθειών διατροφής, αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βελτίωση της στοματικής υγείας.

Η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους υγιούς στόματος.

Η προαγωγή ζητημάτων γύρω από τη στοματική υγεία και τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.

Η κατανόηση διασύνδεσης της στοματικής υγείας με τη γενική υγεία, δεδομένου ότι το στόμα αποτελεί πύλη εισόδου μικροβίων και ιών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η καλή στοματική υγεία είναι απαραίτητη για τη σωστή ομιλία για την πρόσληψη και απόλαυση της τροφής και για την έκφραση των συναισθημάτων, δίχως πόνο και ενοχλήσεις.

Παράλληλα, οδοντίατροι και επαγγελματίες πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας της Κρήτης θα επισκεφθούν εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να παράσχουν ενημέρωση και καθοδήγηση για την στοματική υγεία των μικρών μαθητών.

Μεταξύ αυτών, οι οδοντίατροι του ΚΥ Μοιρών θα επισκεφτούν τα 1ο,2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Μοιρών και 1ο,2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου, ενώ αντίστοιχες δράσεις έχουν προγραμματισθεί και για τον γενικό πληθυσμό.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα