Τις τελευταίες μέρες έχουμε όλοι ακούσει το ζήτημα της λειτουργίας της σχολής μετεκπαίδευσης στο νομό μας που λύθηκε με τις πρωτοβουλίες του εργατικού κέντρου, ομοσπονδίας και των συνδικάτων σε συνεργασία με το υπουργείου τουρισμού.

Το ζήτημα της λειτουργίας αποτελεί την ουσία της ύπαρξης και του μέλλοντος των εργαζομένων στο τουρισμό σε όλες τις ειδικότητες. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους πιο δυναμικούς παράγοντες της οικονομίας του νησιού μας που στη παραμικρή αναποδιά και κρίση που θα περάσει κλονίζεται όλο το οικονομικό οικοδόμημα που είναι συνδεδεμένο με αυτόν.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στο νησί μας θα αποτελέσει έναν χώρο εργασίας για παρά πολύ κόσμο για ετήσια λειτουργιά και όχι μόνο για εποχιακή. Για να συμβαδίσουμε και εμείς με αυτή την ανάπτυξη θα πρέπει να εξελίξουμε και να πιστοποιήσουμε τις εργασιακές δεξιότητες μας ώστε εκτός από την ηθική αναγνώριση να υπάρχει η επαγγελματική ,οικονομική και η νομική.

Μονόδρομος σε αυτό είναι η διεκδίκηση της μόνιμης λειτουργίας της σχολής μετεκπαίδευσης με αυξημένο και σταθερό αριθμό εργαζόμενων για να μπορέσουμε τα επόμενα χρονιά να πιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό συναδέλφων.

Η ποιότητα που όλοι ζητάμε στο τουρισμό πέρα από τις επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις περνάει μέσα από των εργαζόμενο σε αυτές και την διαρκή εξέλιξη του.

Μιχάλης Ριζικιανάκης

Ο Μιχάλης Ριζικιανάκης είναι πρόεδρος εργαζόμενων επισιτισμού-τουρισμού νόμου Ηρακλείου, μέλος Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής ΠΟΕΕΤ