Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους μαθητές από το Σύλλογο «Ορίζοντας»

Πρέπει να διαβάσετε

O Σύλλογος «Ορίζοντας» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την απόκτηση αξιών, γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα τους βοηθήσουν στην υιοθέτηση στάσεων για την προάσπιση και προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής τους υγείας, για την αποδοχή της διαφορετικότητας και των ίσων δικαιωμάτων όλων αλλά και τον εθελοντισμό.

Συγκεκριμένα, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που υλοποιούνται είναι τα εξής:

Ορίζοντας: «Προσφέροντας με Αγάπη!»

Διαδραστική παρουσίαση πτυχών του εθελοντισμού. Ευαισθητοποίηση των αυριανών υπεύθυνων πολιτών, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου γύρω τους, με επίκεντρο το έργο του «Ορίζοντα».

(για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

«Μαθαίνω τον Εθελοντισμό»

Διαδραστικό πρόγραμμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό.

(για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

«Αθλητισμός & Εθελοντισμός»

Γνωριμία με το έργο του «Ορίζοντα», τη διοργάνωση αθλητικών  δράσεων και τη συμμετοχή εθελοντών του σε αθλητικές διοργανώσεις, με τα χρώματά του προωθώντας το μήνυμα: «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ».

(για μαθητές Ε’ & Στ’ Τάξης Δημοτικού και μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

«Όλοι μαζί μια Αγκαλιά»: Δημιουργικό Εργαστήρι

Η φαντασία και η χαρά της δημιουργίας εικαστικών έργων από τους μαθητές συναντούν τον εθελοντισμό.

(για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

«Δημιουργίες Αλληλεγγύης»: Δημιουργικό Εργαστήρι & Σχολικό Bazaar

Δημιουργία εικαστικών έργων από τους μαθητές για την ενίσχυση του εθελοντισμού στο Σχολικό Bazaar.

(για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

«Ο Ευτύχης ταξιδεύει»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ. Επιδιώκει τη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία και την προσωπική ενδυνάμωση των μαθητών. Στοχεύει  στην εξοικείωσή τους με γεγονότα της ζωής, βοηθώντας τους να αναπτύξουν μηχανισμούς αντοχής στις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Βασίζεται στο παραμύθι «Ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο» της συγγραφέως Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη.

(για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Τα προγράμματα υλοποιούνται από την κ. Χριστίνα Τζομπανάκη – εκπαιδευτικό, την κ. Αργυρώ Δρακάκη – κοινωνική λειτουργό, την κ. Φανή Γιάνναρη – εκπαιδευτικό επί πτυχίο και την κ. Χρυσούλα Καζάκου – Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική και δωρεάν για τους μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν την συνεργασία με τον Σύλλογό μας, ώστε να υλοποιηθεί κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να καλέσουν στο 2821079650.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα