Έκοψε την πίτα του το Παράρτημα Ηρακλείου της ΕΓΕ

Πρέπει να διαβάσετε

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου η κοπή της πίτας του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) σε θερμό κλίμα και με πλήθος κόσμου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κατά την ομιλία της η Πρόεδρος κυρία Μαρία Καναβάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό παρελθόν της ΕΓΕ και στην επανεκκίνηση του Παραρτήματος στο Ηράκλειο που στόχο έχει να είναι να συμβάλει στον δημοκρατικό διάλογο για την ανάδειξη καίριων θεμάτων του γυναικείου κινήματος, για την κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης κατά των γυναικών. Μιας προσπάθειας χωρίς χρώμα, χωρίς κόμμα, παρά μόνο με τη συμμετοχή γυναικών από κάθε χώρο πολιτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό για την κατοχύρωση των κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά και στη διεύρυνσή τους, στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής τους, με την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων και τη δημιουργία υποδομών από την πολιτεία.

Ιδιαίτερη και συγκινητική η παρουσία των ιστορικών μελών του Παραρτήματος που τιμήθηκαν για την προσφορά τους κατά την εκδήλωση: Λίτσα Χατζηβασίλη, Έλλη Κριτσωτάκη και Σόνια Γρηγοράκη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα